Cardiologie

Specialistii nostri in Cardiologie

DR. ISPAS ALEXANDRU

MEDIC SPECIALIST

Medic specialist cardiologie Investigatii: CONSULTATIE EKG CONTROL ECOCARDIOGRAFIE REFERAT MEDICAL...

DR. TIBAR MALIN

MEDIC PRIMAR

•    Medic primar Cardiologie Investigatii: CONSULTATIE EKG CONTROL ECOCARDIOGRAFIE REFE...

DR. VADUVA LILIANA

MEDIC PRIMAR

•    Medic primar Cardiologie Ivestigatii: CONSULTATIE EKG CONTROL ECOCARDIOGRAFIE...

DR. BURS DORALISA

MEDIC SPECIALIST

•    Medic specialist Cardiologie Investigatii: CONSULTATIE EKG CONTROL ECOCARDIOGRAF...

DR. BUZULESCU CATALIN

MEDIC SPECIALIST

Medic specialist cardiologie Competente urgenta prespitaliceasca Competenta acupuntura. Investigatii:...

Servicii

Serviciu PRET
Consultatie Cardiologie + EKG info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Control Cardiologie info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Ecocardiografie info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Test de efort EKG info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Holter EGK 24H info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Holter TA/24H info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Indice glezna-brat IGB info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35
Referat Medical info la tel: 0722 50 67 52 / 0753 33 90 35

Cardiologia reprezinta o subspecialitate a medicinei interne care se ocupa cu preventia, diagnosctiul si tratarea afectiunilor cardiovasculare printre care se regasesc in mod frecvent defectele cardiace congenitale, boala coronariana acuta (sau cardiopatia ischemica), insuficienta cardiaca, afectiunile cardiace valvulare si tulburarile de ritm cardiac (aritmiile).

Cardiologia interventionala reprezinta o supraspecializare care permite medicului cardiolog sa efectueze interventii minim invazive de tipul coronarografiei, arteriografiei, angioplastiei, montarii de endoproteze aortice sau anumite device uri medicale: stimulatoare cardiace, defibrilatoare si sisteme de resincronizare.

Bolile cardiovasculare se situeaza printre principalele cauze de morbiditate si mortalitate la nivel mondial, in special in tarile cu status socio economic precar si al celor aflate in curs de dezvoltare si sunt reprezentate in mod uzual de:

Boala aterosclerotica principala patologie implicata in constituirea ischemiilor acute cu localizare:

  • Cardiaca: boala cardiaca ischemica reprezentata de angina pectorala si infarctul miocardic acut;
  • Carotidiana: stenoza arterelor carotide de cauza aterosclerotica reprezinta principala cauza de aparitie a infarctului cerebral (accident vascular cerebral);
  • La nivelul arterelor subclavii;
  • Mezenterica (artera mezenterica este un vas de sange care asigura distributia sangelui la nivelul intestinului si pancreasului);
  • Renala: stenoza arterelor renale de cauza aterosclerotica este implicata in pierderea capacitatii de filtrare a rinichiului;
  • La nivelul membrelor inferioare: ischemia acuta periferica sau boala ocluziva periferica este determinata de procesele aterogenetice care implica vasele de sange situate la nivelul membrelor inferioare.

Dereglari ale ritmului cardiac care apar ca urmare a unei tulburari de conducere ale impulsurilor electrice la nivelul inimii si se pot manifesta sub forma de bradiaritmii (scaderea ritmului cardiac sub 60 de batai/minut), tahiaritmii (cresterea ritmului cardiac peste valoarea de 100 batai/minut) sau extrasistole fara importanta patologica generate de efort intens, consumul de cafea si energizante.

Defecte cardiace congenitale sau anomalii de dezvoltare ale cordului care au loc in timpul perioadei de viata intrauterina si pot fi diagnosticate la nastere, in copilarie sau la varsta adulta, in functie de severitatea simptomatologiei pe care o determina.

Afectiuni valvulare care perturba circulatia sangvina la nivel cardiac si favorizeaza aparitia de complicatii secundare. Valva aortica, mitrala, tricuspida si pulmonara pot prezenta ingustari care ingreuneaza fluxul sangvin sau dimpotriva, defecte de inchidere care favorizeaza reintoarcerea sangelui.

Cardiomiopatii dilatative (dilatarea ventricului stang), hipertrofice (ingrosarea miocardului) sau restrictive (se datoreaza patologiilor de tesut conjunctiv sau acumularii de amiloid la nivelul tesutului cardiac) care afecteaza capacitatea de contractilitate si relaxare a miocardului.

Patologii cardiace de tip infectios cauzate de fungi, bacterii, virusuri sau paraziti. Endocardita infectiosa este generata in mod frecvent de streptococi, stafilococi si mai rar de anumite specii de Candida.

Hipertensiunea arteriala constituie cea mai frecventa cauza de prezentare la medicul cardiolog si  implica cresterea valorilor tensiunii arteriale peste limita normala de 130/85 mmHg. Evolutia pe termen lung a acestei afectiuni determina aparitia remodelarii vasculare la nivel renal, cerebral sau ocular.

Insuficienta cardiaca patologie care implica alterarea capacitatii de functionare a inimii datorata modificarilor structurale ale muschiului cardiac. Deficitul de contractie a inimii (in timpul sistolei) sau de relaxare a acesteia (in timpul diastolei) determina diminuarea volumului de sange ejectat de la nivel cardiac, cu aparitia deficitului de oxigen la nivelul diferitelor structuri si organe ale corpului.

Diagnosticarea acestor afectiuni cardiovasculare este realizata de catre medicul cardiolog prin intermediul anamnezei, examenului clinic al pacientului si al investigatiilor care pot cuprinde: determinarea valorilor tensiunii arteriale, electrocardiograma EKG, monitorizare prin intermediul Holterului ECK, ecocardiografia transtoracica sau transesofagiana, testul de efort pe bicicleta sau banda inclinata si coronoragrafie.

Parteneri